MARC COMA | DAKAR RALLY | KTM

jan 15, 2014 Szólj hozzá by

Marc Coma, Spanyolország

(3x Dakar Rally bajnok)

Versenyszám: 2

Csapat: Red Bull KTM Factory Racing Team

Bike: KTM 450 RALLY gyári motor

Versenytárs: Jordi Viladoms Coma ‘vízhordója’

Marc Coma először 2006-ban nyerte meg a Dakar Rally-t Afrikában, majd 2009-ben és 2011-ben ismét aratott Dél-Amerikában. Először 2002-ben indult a Dakar rallyn egy CSV motorral, de mechanikai problémák miatt nem tudta befejezni a versenyt pedig benne volt a TOP20-ban! A Repsol csapat tagjaként csatlakozott a KTM-hez először a 2003-as Dakaron.

2012-ben Coma megnyerte a FIM Cross Country Világbajnokságot, ami egy újabb Dakar győzelemmel kecsegtetett a 2013-as évre nézve – csúcsformában léve – de ekkor a Marokkó Rallin vállsérülést szenvedett 2012 októberében. 2013-ban végül második lett a világbajnokságon.

A motorozás iránti szeretete a családban ragadt rá: Coma édesapja a spanyol MX bajnokságon versenyzett és a nagybátyja is rajongott a kétkeréken való száguldásért. Először ő is a motokrosszban próbálta ki magát apja példáját követve, s csak ezután fordult az enduro felé. Megnyerte a Spanyol Junior Bajnokságot 1995-ben egy  KTM 250 cc-n és rengeteg nemzetközi versenyen is megfordult, mielőtt professzionális rally versenyzésre adta a fejét.

Főoldal, Rally

A szerzőről

KTM Alma Motor Győr! KTM márkakereskedés, használt és új motorok értékesítése és szervize.
No Responses to “MARC COMA | DAKAR RALLY | KTM”

Leave a Reply