DAKAR RALLY 2014

jan 14, 2014 Szólj hozzá by

Milyen hosszú a Dakar 2014?

2014-ben a Dakar Rally Rosarioból indul (Közép-Argentina) és észak felé veszi az irányt Bolíviának, majd délre fordul áthajt Chilén és Valparaisoban érkezik célba. A versenyzők összesen 8734 km-t tesznek meg, melyből 5228 km speciális, mért szakasz, 13 részre osztva. A rally január 5.-én vette kezdetét és január 18.-án ér célba. A pihenőnap január 11-én volt.

Mik a legnagyobb kihívások?

A szervezők ismét nehezebb szakaszokat és új kihívásokat ígértek, különösen Bolíviában, mely egy teljesen új területen zajlik a Dakar történetében. A rally 2 “maraton szakaszt” tartalmazott – egyet Argentínában a 3. és a 4. szakasz között tartották és a másikat pont a pihenőnap előtt hajtották le a versenyzők, Bolívia határai előtt. A 11. szakasz Antofagasta – El Salvador 605 km, a leghosszabb mért szakasz. Emellett a versenyzőknek az Andok csúcsaival éppúgy meg kell küzdeniük, mint a sivár Atacama-sivataggal.

Hány versenyző vesz részt és mit érnek el?

2014-ben 196 motoros indult el és közülük 64 versenyző KTM-en rajtolt. Sokan évről-évre visszajárnak, viszont a többségük amatőr, akik életük álmát szeretnék elérni.

versenyzők listája

Főoldal, Rally

A szerzőről

KTM Alma Motor Győr! KTM márkakereskedés, használt és új motorok értékesítése és szervize.
No Responses to “DAKAR RALLY 2014”

Leave a Reply